top of page
PIOT_logo_text.png
EU_EAKR_FI_vertical_20mm_rgb.png
VipuvoimaaEU_2014_2020_rgb.png
tornion kaupunki_logo.png
MITÄ

NÄE JA KOE
KAUPUNKI
UUDESSA
VALOSSA
6.11.2021

Tornio on saavuttanut kunnioitettavan 400 vuoden iän ja nyt on aika laittaa alulle jotain uutta! Kaupungin perustaja Gustav II Adolf sai multaa päälleen 6.11. Nyt Kustaan inspiroimana järjestetään uusi poikkitaiteellinen valofestivaali PIOT, joka tuo kaupungin ja kaupunkilaiset uuteen valoon.

 

PIOT-festivaalia juhlitaan ympäri Torniota, ja lauantaina Rantakadun puistossa kotimaisen ja kansainvälisen valotaiteen ympäröimänä festivaalin päätapahtumassa.

PIOT -sana tulee alunperin meänkielen murteesta tarkoittaen pitoja. Yhteistä hetkeä, jossa kyläläiset kokoontuvat saman pöydän ääreen juhlistamaan elämää ja nauttimaan hetkestä. Tulet sitten Piottiin tai pitoihin, niin olet lämpimästi tervetullut.

Poikkitaiteellinen valofestivaali tuo Tornion uuteen valoon - tule matkalle arjen yläpuolelle. On aika laittaa valot päälle ja festit pystyyn!

“Uuden torniolaisen tapahtuman lanseeraaminen 400-vuotiaan Tornion kunniaksi on monella tapaa hieno teko. Luomme jotain pysyvää kaupunkilaisten vuoden kiertoon ja tuomme valoa vuoden pimeimpään aikaan. Torniolla on valtavasti ylpeydenaiheita ja haluamme nostaa uuteen valoon niin pienet kuin suuret teot ja ennen kaikkea tuoda ihmisiä yhteen.”

 

Julius Oförsagd

vastaava tuottaja

PIOT-ETKOT NORDBERGIN MÖLJÄLLÄ PE 5.11. KLO 18

Tornion valokausi, ja samalla festariviikonloppu aloitetaan perjantaina 5.11. klo 18 Nordbergin Möljällä! Etkoilla pääset PIOT-festivaalien makuun: Pääset näkemään kauniisti valaistun Apteekin puiston, tanssikoulu Stagen Spirit of Kojamo - Joen henki -teoksen, Tornion kaupungin Rajaton Tornio -filmin ensiesityksen, sekä Tornion Nuorisotoimen Valotyöpajan lopputyön.  Tapahtuman juontaa rajayhteistyön kehittäjä Hanna-Leena Ainonen. 

 

Tule mukaan nauttimaan etkotunnelman ohjelmasta! Ohjelman jälkeen voit suunnata kohti Tornion keskustaa ja Hallituskatua, josta löydät Valopilkku-ohjelmiston helmiä. 

PÄÄTAPAHTUMA RANTAKADUN PUISTOSSA 6.11. KLO 16-22

PIOT-festivaalin päätapahtuma kokoaa Rantakadun alueelle valotaidetta, esiintyjiä, sekä ruokaa ja juomaa koko lauantai-illaksi. Festivaaleilla pääset kulkemaan polkua, joka johdattelee sinut matkalle arjen yläpuolelle ja kokemaan kaupungin ja sen ihmiset uudessa valossa. Tapahtuma-alue on avoin kaikelle yleisölle klo 16 - 22. Saavu sinulle sopivana aikana nauttimaan taiteesta, seurasta ja valosta pimeyden keskellä.
 

Esittävän taiteen pyrähdykset alkavat Sylvan Metsästä Rantakadun varrella

klo 17.00, 19.00 ja 21.00.

TAPAHTUMAAN ON VAPAA PÄÄSY

VALOPILKUT YMPÄRI KAUPUNKIA 5. - 7.11.

Valopilkku-ohjelmisto valtaa koko kaupungin ja kerää yksittäiset teot, tempaukset, tapahtumat ja karkelot tuomaan kaupungin uuteen valoon. Tule mukaan ja laita valopilkkusi loistamaan!

SEURAA MEITÄ

SEURAA MEITÄ SOMESSA!

  • Facebook
  • Instagram
OTA YHTEYTTÄ
PIOT_graphic_I.png
PIOT_graphic_P.png
PIOT_graphic_O.png
PIOT_graphic_T.png
bottom of page